Huize Minne,
het witte kunstenaarshuis

Bekijk de voordelen van Huize Minne

Een woning met unieke uitstraling, die volledig werd gerenoveerd met respect voor de authentieke elementen. Wenst u ook uw bedrijf te vestigen in een gebouw met net dat tikkeltje meer? Het beschermd monument Huize Minne helpt bij het maken van de eerste goede indruk.  Net zoals al onze huurders en gebruikers staan wij garant voor een uitmuntende dienstverlening waarbij onze klanten centraal staan.

De voordelen van uw bedrijf te vestigen in Huize Minne.

Naast de authentieke sfeer, gecreëerd door de in het oog springende bouwkunst en respectvolle renovatie, zijn de voortreffelijke ligging en bekwame dienstverlening de grootste troeven van Huize Minne.

01
/06

Strategische ligging

Sint-Martens-Latem biedt het beste van twee werelden. Een economisch kloppend hart gelegen langs de Kortrijksesteenweg gecombineerd met een levendig dorpsgevoel, een waaier aan gezellige restaurants en winkels. Haar groen karakter nodigt uit. Dit alles zorgt ervoor dat Sint-Martens-Latem heel wat succesvolle bedrijven aantrekt.

02
/06

Architecturale uitstraling

Nabij Gent, in het pittoreske Sint-Martens-Latem, vinden we het ‘Witte Huis’ van beeldhouwer en tekenaar George Minne. Een karakteristiek alleenstaand herenhuis dat door de kunstenaar zelf werd gebouwd in 1908. Het beschermde gebouw wordt gekenmerkt door een klassieke gevel met middenrisaliet en daarboven een stijlvol driehoekig fronton.

03
/06

Perfect bereikbaar

De goede bereikbaarheid van Huize Minne wordt gegarandeerd door zowel het openbaar vervoer als door een sterk uitgebouwd wegennet. De nabijheid van het station Gent Sint-Pieters en station De Pinte, de talrijke busverbindingen, E40, E17 en R4 dragen hier allemaal aan bij. Hierdoor is Huize Minne voor uw medewerkers en zakenpartners optimaal bereikbaar.

04
/06

Duurzame renovatie

Bij de totaalrenovatie in 2012 werd de klassieke stijl grotendeels behouden en subtiel vermengd met een eigentijdse vormgeving. Zo ontmoeten verleden en heden elkaar in een unieke architectuur. Het oorspronkelijke karakter van Huize Minne is zoveel mogelijk gerespecteerd en uit zich binnen het modern kader. Het groen rondom brengt het gebouw volledig tot zijn recht.

05
/06

Hedendaags comfort

In de renovatie werd de nadruk gelegd op ecologisch en duurzaam bouwen. Het comfort van de bewoners is gewaarborgd door verschillende zaken. Er is gekozen voor geluiddempende materialen en gebruiksvriendelijke technieken. Denk maar aan toegangscontrole via badge, liften en een moduleerbaar koel- en verwarmingssysteem.  Zo beantwoordt Huize Minne aan de noden van vandaag.

06
/06

Professionele dienstverlening

Bij Huize Minne staan de huurders en gebruikers centraal. Medewerkers en bezoekers worden professioneel ontvangen in een huiselijke sfeer en kunnen met hun vragen steeds aan de balie terecht. Het uitgebreide dienstenpakket kan altijd worden aangepast aan de individuele wensen van uw onderneming. Op die manier tracht Huize Minne mee te werken aan uw succes.

Huize Minne Kunstenaarswoning van George Minne
(1866-1941)

Georgius Joannes Leonardus Minne was een Vlaamse beeldhouwer, schilder en 
tekenaar.

Wie was George Minne?

George Minne werd in Gent geboren als zoon van architect Fredericus Minne en Emma Vankakerken. Van 1882 tot 1884 was Minne een leerling van Jean Delvin aan de Academie van Gent.  Hier zal hij later ook zelf lesgeven. 

In 1899 vestigde hij zich in Sint-Martens-Latem waar hij, met uitzondering van de oorlogsjaren, tot aan zijn dood in 1941 blijft wonen. Hij werd begraven op het kerkhof van Sint-Martens-Latem.

De kunstenaar in Minne

Na zijn tijd aan de Academie van Gent van monumentale kunst kende Minne in zijn twintigerjaren een ommezwaai. Door zijn vriendschappen met Valerius De Saedeleer en Grégoire Le Roy werd hij aanhanger van het symbolisme. 

Later worden in zijn beelden een zeker invloed van Rodin gevonden. Naar verluid was hij een grote bewonderaar, en heeft hij deze opgezocht in Parijs. Onder de indruk van de monumentaliteit van Minnes kleine beelden zou Auguste Rodin gezegd hebben dat hij de jonge kunstenaar niets meer kon bijleren.

Het Latemse kunstenaarsdorp

Wanneer Minne zich in 1899 in Sint-Martens-Latem vestigt, voegt hij zich bij de eerste Latemse kunstenaarsgroep ‘Mystieke Symbolisten’. Onder meer door deze groep komt Sint-Martens-Latem onder de noemer van kunstenaarsdorp te staan.

Witte kunstenaarshuis

Huize Minne is het voormalig woonhuis met atelier van Minne, door hem ontworpen en gebouwd in 1907 en uitgevoerd door Latemse aannemer Jules Maebe.

De levenshouding van de kunstenaar komt tot uiting in de bouwstijl. Een strenge witgepleisterde lijstgevel naar classicistisch model, het fronton met enkel oculus en guirlande. De vormgeving en afwerking getuigen van uiterste soberheid. Door deze architectuurhistorische waarde is dit voormalig woonhuis een beschermd monument.

Het tweede leven van Huize minne

In 2012 heeft Acasa de kunstenaarswoning nieuw leven in geblazen. Huize Minne werd volledig gerenoveerd en aangepast naar hedendaags comfort met respect voor de authentieke elementen.

Huize Minne is een inspirerende locatie geworden met moderne en volledig uitgeruste kantoren, waarin onze huurders creatief en succesvol kunnen zijn.

Huize Minne blijft verbonden aan kunst.

Tot op de dag van vandaag blijft kunst een rode draad in het riante Huize Minne. Tweemaal per jaar wordt een nieuwe tentoonstelling ingehuldigd. Hierdoor komen kunst en hedendaagse Vlaamse kunstenaars opnieuw centraal te staan in Huize Minne.

Doordat de lichtrijke inkomhal en foyer van Huize Minne volledig in het teken staan van kunst, ervaart iedereen bij het binnenkomen een positieve eerste indruk van uw onderneming.

Voorgaande exposities
 • Marie-Jo Lafontaine
 • Yves Velter
 • Nick Ervinck
 • Sven Verhaeghe
 • Jo Clauwaert

Een kantoor met strategische ligging.

De unieke uitstraling van Huize Minne springt in het oog en zorgt voor een opmerkelijke visibiliteit. De goede bereikbaarheid wordt gegarandeerd door het openbaar vervoer en een sterk uitgebouwd wegennet. De nabijheid van het station Gent Sint-Pieters en station De Pinte, de busverbindingen, E40, E17 en R4 dragen hier allemaal aan bij. 

Hierdoor is Huize Minne door zowel uw medewerkers als zakenpartners optimaal bereikbaar.

Pluspunten aan de ligging
 • Uitstekende visibiliteit
 • Veel bedrijvigheid in de buurt
 • Gemakkelijk te bereiken met de wagen
 • Dicht bij Gent
 • Dicht bij autosnelwegen E17 en E40
 • Groene en rustige werkomgeving
 • Veel gezellige bars, restaurants, en
  slaapgelegenheid in de onmiddellijke nabijheid

Bekijk hier onze kantoorruimtes.